Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарі радять львів’янам самостійно контролювати дезінфікуючі процедури у салонах краси

Минулого року міська дезінфекційна станція Львова перевірила 16 салонів краси і перукарень на дотримання там санітарно-гігієнічних норм. У 5 закладах було виявлено порушення дезінфекційного режиму, у 1 – не виконання дезінфекції інструментів. Про це сьогодні у прес-клубі повідомила Людмила Піхура, завідувач відділом Львівської міської дезінфекційної станції.
Слід зазначити, що певні порушення є на всіх об’єктах, які перевіряються. Як зазначила завідувач епідемвідділу львівської санепідемстанції Вікторія Нижник, мінімальний штраф за порушення санітарно-гігієнічних норм складає 200 гривень, а середні затрати салону краси на дезінфекційні роботи – 200-400 гривень, тому зекономити на засобах дезінфекції не можливо. Що стосуються державних лікувальних закладів, то, за словами головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Сергія Федоренка, закупівля для них дезінфікуючих засобів на сьогодні фінансується в повному обсязі.
За статистикою, 73% львів’ян пов’язують своє зараження певними інфекційними захворюваннями із відвідинами салонів краси та стоматологічних кабінетів, однак юридично довести це практично не можливо. Крім цього, епідемстанція перевіряє такі заклади не стабільно, а вибірково, і перед кожною перевіркою зобов’язана попередити про неї. Зважаючи на це, лікарі радять львів’янам самостійно контролювати санітарний стан закладів, які вони відвідують. Крім цього, як зазначив Сергій Федоренко, найефективнішим засобом проти поширення інфекційних хвороб є профілактичні щеплення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ