Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Лікарю, через помилку якого померла дитина, загрожує тюремний термін 3 роки

Лікарю-анестезіологу, через непрофесійність якого померла дівчина, оголосили про підозру. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчі поліції повідомили про підозру дитячому анестезіологу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України, тобто неналежному виконанні професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило смерть неповнолітнього.

У ході розслідування встановлено, що вказаний медик під час надання  медичної допомоги неповнолітній потерпілій, яка звернулась до лікувальної установи через потрапляння стороннього тіла в легені, допустив професійні помилки, що спричинило погіршення стану дитини, зокрема до розвитку дихальної недостатності та  як наслідок її смерті.

Зазначимо, що санкція вказаної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ