Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові стартували масштабні навчання медиків

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У Першому медоб’єднанні Львова стартував масштабний тижневий тренінг з управління тяжкими дихальними шляхами та УЗД-діагностики в інтенсивній терапії. Учасниками стануть пів тисячі медиків з різних куточків України – анастезіологи, лікарі різних спеціальностей, а також інтерни та викладачі медичних вишів. Про це повідомляє ЛМР.

Тренінг розпочався з дводенного курсу з менеджменту тяжкими дихальними шляхами. Фахівці вдосконалювали вміння надавати допомогу при ризиках тяжких дихальних шляхів, розглядали методи кращого управління прохідністю дихальних шляхів і те, як користуватися високотехнологічним обладнанням, зокрема, для відеоларингоскопії та бронхоскопії.

Курс складається з двох частин: теоретичної та практичної. У практичній частині є 8 станцій з симуляторами. На кожній з учасниками тренінгу займаються іноземні та українці фахівці. Тож усі присутні мали можливість на практиці відпрацювати отримані раніше знання. Відтак учасників поведуть в операційні лікарні святого Пантелеймона, де вони будуть під час інтубації пацієнтів з тяжкими дихальними шляхами.

«Одним із найважливіших професійних аспектів у практиці лікаря-анестезіолога є оцінка, передбачення ризиків та контроль і управління тяжкими дихальними шляхами пацієнта. За цим може стояти межа між життям і смертю. У зв’язку з війною ця проблема загострилася, адже пацієнти з мінно-вибуховою травмою голови, шиї та грудної клітки часто мають порушений доступ до верхніх дихальних шляхів. Тож спеціалісти мають добре володіти навичками з порятунку таких пацієнтів», – розповідає про важливість тренінгу Наталія Матолінець, медична директорка Першого медоб'єднання Львова.

І вже нині розпочинається наступний курс тренінгу – ультразвукова діагностика в інтенсивній терапії. Учасникам розкажуть, як діагностувати невідкладні стани при УЗД-обстеженні органів черевної порожнини, легень, серця та судин. А завершаться тижневі навчання дебрифінгом, де учасники разом із інструкторами аналізуватимуть отримані знання та навички.

Тренінг відбувається в навчальному хабі Першого медобʼєднання Львова. Його проводять львівські спеціалісти у співпраці з колегами зі США та під егідою МОЗ України. До слова, іноземні партнери привезли з собою не лише свій безцінний досвід, але і нове високотехнологічне обладнання, з яким після завершення курсу працюватимуть медики.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/303745-piv-tysiachi-medykiv-zi-vsiiei-ukrainy-stanut-uchasnykamy-masshtabnykh-navchan-u-lvovi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ