Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліквідовують один із наметів львівського містечка для безпритульних

Однин із трьох наметів містечка для безпритульних, яке знаходить знаходиться на Липовій Алеї, що на Сихові, ліквідовують рятувальники МНС в цю хвилину — повідомив «Гал-info» голова Громадського форуму порятунку Львова Олег Мацех. За його словами, на місці події знаходяться представники Громадського форуму та ГО «Оселя», які роблять усе для того, щоб зберегти ще два намети для безпритульних. Як зазначив Олег Мацех, наразі він не знає, хто дав вказівку надзвичайникам ліквідовувати намет, однак припускає, що це є ініціативою міської влади.
«Ми стоятимемо до кінця і зробимо усе для того, щоб під організацію нічліжки для безпритульних таки виділили один із поверхів медвитверезника, як було обіцяно раніше, — зазначив Олег Мацех. — Я вчора розмовляв і головним лікарем санепідемстанції, і він запевнив, що організація притулку над витверезником є цілком можливою і що, за надзвичайних умов, які склалися, СЕС не прискіпуватиметься до умов у витверезнику».
Наразі ж, як запевнив Олег Мацех, міська влада погодилася лише на те, щоб відправити безпритульних у міські лікарні. Проте, за його словами, лише шість мешканців містечка на Липовій Алеї погодилися піти у лікарні.
«Люди знають, що у лікарнях їх довго тримати не будуть — оглянуть і за кілька днів знову відправлять на вулицю», — говорить Олег Мацех.
Втім, навіть якщо влада «умиє руки» від проблеми безпритульних, як зазначив голова Громадського форуму порятунку Львова, на вулиці ці люди все одно не залишаться.
«Я розмовляв з головою благодійного фонду «Карітас», яка зазначила, що готова виділити приміщення для притулку на 10 осіб — туди могли б піти найнужденніші», — говорить Олег Мацех.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ