Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліз Трасс пообіцяла мільярдну допомогу Україні

У вівторок нова прем’єр-міністерка Великобританії Ліз Трасс пообіцяла надати Україні ще мільярди фінансової та військової допомоги розпочавши свій закордонний візит на Генеральній Асамблеї ООН.

Про це пише Kyiv Post.

Перед своєю першою зустріччю з президентом США Джо Байденом Трасс також визнала, що торговельна угода між Великобританією та США після Brexit буде малоймовірною протягом багатьох років.

«Зараз не ведеться жодних переговорів зі США, і я не сподіваюся, що вони розпочнуться в короткостроковій або середньостроковій перспективі», — сказала вона журналістам по дорозі до Нью-Йорка.

В ООН Трасс також має зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Як і Білий дім Байдена, вони незадоволені її жорсткою позицією щодо Brexit та Північної Ірландії.

Але Трасс пообіцяла залучити підтримку Заходу в ООН щодо України, заявивши, що вона може перевищити 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,6 мільярда доларів), які уряд планує виділити цього року.

«Перемоги України за останні тижні були надихаючими», — сказала вона у заяві після того, як війська Києва блискавичним контрнаступом витіснили російських загарбників майже з усієї Харківської області.

«Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі буде за вами на кожному кроці. Ваша безпека – наша безпека».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ