Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛМР хоче придбати ще 10 новітніх сирен для оповіщення

Сьогодні сесія Львівської міськради погодила виділення коштів з міського бюджету на придбання нових сирен з автономним живленням, які здатні працювати за відсутності електроенергії 72 години. Вартість однієї такої сирени – від 200 тисяч гривень, тому розраховують придбати 10 штук.
Фото: ЛОВА

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

Зокрема, сирени придбають у межах міської програми вдосконалення і розвитку місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення Львівської міської територіальної громади.

«В нас у місті вже 4 роки впроваджується програма заміни старих електромеханічних сирен на сучасні електронні. Ми кожного року закуповуємо нові системи, але зараз в ситуації, коли останні два місяці в нас постала гостра проблема у зв’язку з тривалими періодами відключення електроенергії, ми змушені оперативно реагувати. Тому попросили додаткові кошти – 2 мільйони гривень на закупівлю нових електронних сирен – щоб встановити їх там, де найбільше скупчення електромеханічних сирен, які за відсутності електрики не можуть доставити сигнали тривоги. Вартість нових сирен стартує від 200 тисяч гривень, тому це приблизно буде, сподіваємось, 10 таких блоків сучасних електронних сирен.

Найближчі два місяці будемо їх закуповувати і монтувати – першочергово в тих районах, де є найбільше скупчення старих систем, щоби ті райони змогли протягом тривалого відключення чути сигнали тривоги. Адже такі сучасні сирени мають батарейку живлення на 72 години – тобто протягом цього часу люди отримають оповіщення навіть за відсутності електроенергії», - зазначила у коментарі керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Наталія Алєксєєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ