Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛОР працює над підготовкою обласного бюджету на 2022 рік

В обласній раді триває активна робота з підготовки обласного бюджету на наступний рік, а також напрацювання обласних програмних документів.
фото - пресслужба ЛОР

Про це зазначив голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт під час зум-наради з головами територіальних громад Львівщини.

Щодо обласних цільових програм, то Володимир Квурт, зауважив:

"Спільно з депутатським корпусом плануємо на наступний рік таку ж кількість програм з відповідним фінансовим ресурсом. В обласній раді розроблено бюджетний регламент, який має на меті покращення взаємовідносин між громадами, виконавчою та представницькою  гілками влади. 

Бюджетна резолюція, якщо вона буде ухвалена, визначить  покроково алгоритм дій з  помісячним розписом, календарем, а це без сумніву покращить роботу комісій, дозволить вчасно реагувати на проблеми. Це зробить бюджетний процес максимально відкритим і прозорим", - наголосив Володимир Квурт. 

Як зазначив голова бюджетної комісії, нас очікує складний період пов'язаний з енергетичною кризою та викликами з пандемією, але обласна рада націлена на тісну співпрацю та допомогу громадам, готова вчасно реагувати на проблеми та скеровувати необхідні звернення центральним органам влади.

"До  25 листопада ми очікуємо основні цифри по бюджету на наступний рік. Як і державний бюджет, так і обласний буде непростим. Обласний фінансовий ресурс на 2022 рік становитиме в межах 5,5 млрд грн. Вирівнювання та стимулювання територіальних громад, їх підтримка  - основні завдання, які перед нами стоять, а також міжмуніципальна співпраця, реалізація розвиткових регіональних проєктів  та підвищення безпеки в громадах",  - додав Володимир Квурт. 

Більше про обласний бюджет та бюджетний процес на Львівщині можна почути в інтерв'ю голови бюджетної комісії Львівської обласної ради для проєкту "Кулуари" на Радіо ПЕРШЕ тут: HTTPS://CUTT.LY/YTEPOCX

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ