Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Ложись Бандера" - як вирок проваленій реформі поліції

9 лютого 2019 року близько 17 години за адресою: м. Київ, вул. Хорива, 20, біля приміщення Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві працівники поліції, перевищуючи свої службові повноваження, спричинили тілесні ушкодження мітингувальникам.

Внаслідок конфлікту відбулася потасовка біля Подільського відділку Нацполіції, яка вилилася у затримання активістів С14 і хвилю обурення в соцмережах, де одразу згадали про "Беркут" і 2013-й рік.

Обурення суспільства викликали як методи затримання силовиків, так і провокації зі сторони поліційських, які не лише били ногами лежачих на землі затриманих, а й використовували проросійські гасла при затриманні громадян України.

"Я не знаю, що там сталося всередині будівлі райвідділу Нацполіціі на Подолі, але ось "ложись Бандера" ще дуже довго буде відкашлюватись. І навіть голос цієї тварини мені здався знайомим ще з Євромайдану ... Невже той самий кримський Беркут?", - зазначає блогер Сергій Наумович.

"Допоки представники правоохоронних органів вживатимуть слово "бандерівець" як лайку, вони залишатимуться мєнтами і діяти будуть відповідно", - голова українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Водночас директор Департаменту комунікацій у МВС України не бачить в цьому жодних проблем:

ак само як президент у виступі на річницю СБУ пригадуєте обмовився "цинічні бандери" сказав, а мав на увазі "бандити". Тут теж, мабуть так" - прокоментував  Артем Шевченко.

Як повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях внесено до ЄРДР відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень).

Сформовано слідчу групу із працівників ДБР.

Тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ