Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Лубінець: невдовзі може відбутися ще один обмін військовополоненими

За останні два тижні в перемовинах з Росією відбулися певні зрушення
фото Суспільне

Упродовж найближчих тижнів може відбутися ще один обмін військовополоненими між Україною та Росією.

Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Суспільне.

"Сподіваюся, що в цьому році цей процес обміну покаже системність. Я сподіваюся, що протягом найближчих тижнів ми знову зможемо порадувати наших героїв поверненням додому", — повідомив Уповноважений.

Він додав, що за останні два тижні в перемовинах з Росією відбулися певні зрушення: взаємне відвідування військовополонених, взаємний обмін теплими речами і сьогодні, нарешті, повернення полонених.

"Завдання стоїть — повернути абсолютно всіх", — наголосив Лубінець.

Однак Уповноважений також відзначив, що Росія може у будь-яку мить обірвати цей процес обміну.

Дмитро Лубінець також розповів, що українські захисники й захисниці, які сьогодні повернулись з полону, перебували там від 6 місяців до 1,5 року. Всі вони у поганому фізичному стані: виснажені та дуже схудли.

Водночас, як повідомив омбудсмен, процес був ускладнений тим, що РФ хотіла не проводити обмін полонених, заблокувати процес повернення захисників, щоб максимально спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини.

Україна 3 січня за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів повернула з російського полону 230 військових та цивільних. Це найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ