Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лучанам продемонстрували роботу системи “Безпечне місто”

Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
1/3
Сьогодні у приміщенні департаменту муніципальної варти Луцька відбулась презентація системи відеоспостереження “Безпечне місто”. Про це повідомили 12 листопада Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Робота над її створенням розпочалась ще п’ять років тому, однак активно впроваджували протягом останніх трьох.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла, що система побудована на власній внутрішній оптоволоконній мережі департаменту, що дозволяє не залежати від ресурсів жодного із мережевих провайдерів та розбудовувати систему відповідно до потреб міста. На сьогодні відеонагляд покриває 55-й мікрорайон, Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки, в’їзди-виїзди в місто, а також основні транспортні розв’язки. Загалом у Луцьку встановлено 259 камер, 75 із яких обладнано системою автоматичного розпізнавання державних номерних знаків транспортних засобів. Кількість камер планується збільшити.

Спостереження за камерами вестиметься інспекторами-диспетчерами відділу “Центр безпеки міста Луцьк” департаменту муніципальної варти. Висока деталізація відеопотоку дозволить диспетчерам роздивитися найменші деталі зображення.

Як зазначив Валерій Клебан, науковий консультант проєктів “Безпечне місто”, луцький проєкт є одним із найцікавіших з реалізованих за останній час, а темпи розвитку системи є одними із найшвидших в Україні. “У Луцьку формується потужна команда, націлена на формування повноцінної системи, що результативно працюватиме на благо громади та забезпечить подальший розвиток міста”, - додав він.

У подальшому на базі “Центру безпеки міста Луцьк” передбачається створити кризовий центр, що діятиме за моделлю подібних центрів більшості європейських міст. Це дозволить черговим інспекторам оперативно передавати повідомлення усім відповідним службам.

“Сьогодні ми бачимо загрозливу світову тенденцію, навіть у розвинених європейських державах, коли відбуваються події, що загрожують життю та здоров’ю людей. Система відеоспостереження “Безпечне місто” значно знижує рівень злочинності, адже злочинці уникають місць, де встановлені камери. Ця система буде також сприяти швидкому розслідуванню дорожньо-транспортних пригод, попереджувати нищення приватного та комунального майна, полегшить роботу у випадку викрадення автомобілів та багато іншого.

Ми співпрацюємо і з поліцією, і з СБУ для того, щоб ця система мала ефективність та ми використовували її на повну потужність. Безумовно, продовжимо встановлення камер в усіх мікрорайонах міста таким чином, щоб досягнути високої щільності та максимальної ефективності”, - розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

“Сподіваємося, що в цих екранах нам доведеться слідкувати, в першу чергу, за прекрасним розвитком нашого міста”, - додав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ