Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Луценко підписав повідомлення про підозру Голові Рахункової палати України

У середу, 16 листопада 2016 року, Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Голові Рахункової палати України. Про це повідомили в ГПУ.

Вказаній особі інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи).

Як з’ясувалося, високопосадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, сприяв члену Рахункової палати у незаконній приватизації житла в центрі столиці.

Зокрема, вказаний член Рахункової палати, який вже мав приватизоване житло, звернулася до Голови Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі столиці. Пізніше вказаний член Рахункової палати звернулася до Голови з проханням приватизувати й це житло. Голова Рахункової палати погодився з такою пропозицією, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, а вказану квартиру приватизовано та подаровано члену Рахункової палати.

(Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Нагадаємо, головою Рахункової палати України є Роман Миколайович Магута. Народився 30 серпня 1958 року в смт Ілліч Пахтааральського району Чимкентської області (територія сучасної Республіки Казахстан).

Навчався в Тернопільському технікумі радянської торгівлі, потім служив у військово-морському флоті. У 1984 році здобув повну вищу освіту на базі Тернопільського фінансово-економічного інституту за спеціальністю бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності. У 2015 році захистив дисертацію, має вчений ступінь кандидата економічних наук.

Трудову діяльність розпочав у 1977 році. Працював ревізором контрольно-ревізійного відділу Донецької обласної контори Будбанку, потім старшим ревізором та заступником начальника контрольно-ревізійного відділу Донецького облуправління Промбудбанку СРСР.

З початку 1990-х років працював головним бухгалтером Інвестиційно-кредитного комерційного банку, головою правління комерційного банку «Акцептбанк» у м. Донецьку, згодом - першим заступником директора Донецької філії Українського банку «Відродження».

Майже 12 років (із серпня 1995-го до лютого 2007-го) віддав роботі у Донецькій філії комерційного банку «Приватбанк», де пройшов професійний шлях від начальника кредитного відділу до першого заступника директора установи.

У березні 2007 року виконував обов'язки голови правління закритого акціонерного товариства «Український банк реконструкції та розвитку» і понад п'ять років обіймав посаду першого заступника голови правління публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» у м. Києві.

12 квітня 2012 року Верховною Радою України Р. М. Магута обраний Головою Рахункової палати.

Присягу державного службовця склав 12 квітня 2012 року.

Указом Президента України присвоєно 3 ранг державного службовця.

Указом Президента України присвоєно почесне звання "Заслужений економіст України" (2013 р.).

Кандидат економічних наук (2015 р.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ