Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд відсторонив від посади голову Рахункової палати Магуту

Солом'янський районний суд Києва відсторонив від посади главу Рахункової палати Романа Магуту. Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

"Відсторонили від посади. Засідання було минулого тижня", - повідомив він.

Крім того, від посади відсторонений головний контролер - директор департаменту з питань АПК Рахункової палати Марія Шулежко.

Стосовно неї судом вибрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, 18 листопада Солом'янський районний суд Києва відправив Магуту під цілодобовий домашній арешт до 16 січня 2017 року.

17 листопада детективи Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голові Рахункової палати Магуті у здійсненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням установлено, що в період із січня 2014 року по березень 2015 року він, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марії Шулежко, шляхом підготовки та підписання низки службових документів сприяв незаконному відчуженню двокімнатної службової квартири у приватну власність родича Шулежко.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ