Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Луцьк ділиться досвідом організації роботи медичних закладів

Представники місцевого самоврядування з Волинської, Тернопільської, Харківської, Одеської, Чернігівської, Київської та Вінницької областей на два дні завітали до Луцька, аби ознайомитись з роботою медичних закладів в рамках обміну досвідом. Про це повідомили 26 березня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото Луцька міська рада

Сьогодні учасники туру приїхали в КП “Луцький центр первинної медичної допомоги”, щоб побачити роботу відділення “Центр реабілітації учасників бойових дій”. Директор медичного закладу Ігор Гнетньов розповів про історію створення та актуальність Центру, а також про його унікальність, спектр надання послуг та мультидисциплінарність команди.

З вітальним словом до присутніх звернувся Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він сподівається, що та інформація та досвід, який гості отримають в Луцьку, позитивно вплинуть на реалізацію їх планів та задумів під час роботи та в громадській сфері.

Також Ігор Поліщук розповів, що міська рада розробляла проектно-кошторисну документацію та долучилась до фінансування будівництва Центру реабілітації на половину з державним бюджетом, виділивши вісім мільйонів гривень.

“На початках, поки не підписали договір з Національною службою здоров’я України, ми фінансували заробітну плату працівників та оплачували усі комунальні витрати. До відкриття таких закладів, у міської влади має бути політична воля. Вже сьогодні за попитом та активністю громадян, і по тому, що НСЗУ підтримує такі проєкти, ми бачимо, що відкриття Центру було правильним кроком”, - сказав міський голова.

У реабілітаційному центрі пацієнтам надають послуги з реабілітації з проблемами опорно-рухового апарату, за напрямком неврології, зараз розпочинають реабілітацію для діток з інвалідністю, з розладом аутичного спектру та синдромом Дауна. Є можливість здійснити реабілітацію для людей, які перенесли інсульти та багато іншого. Нині в закладі працює 28 працівників, 7 лікарів. Спочатку Центр відвідувало орієнтовно 20-30 пацієнтів у день. Переважно це були учасниками бойових дій. Тепер тут до 150-ти пацієнтів. Це і АТОшники, і громадяни, які не мають такого статусу, але приходять за направленням сімейного лікаря. Є навіть невелика черга, не дивлячись на те, що немає реклами послуг, які тут надаються.

Завітав на захід і народний депутат України Вячеслав Рубльов. Він відзначив ефективну роботу Луцького міського голови, який не полишає теми розвитку Центру реабілітації учасників бойових дій та завжди підтримує усі нововведення, які напрацьовують медики.

Згідно програми візиту в Луцьк, завтра учасники відвідають Волинський обласний перинатальний центр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ