Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Луцький музей впроваджує гостьові виставки в інших містах

ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
ФОТО: Оксана Вашкевич
1/5
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків продовжив масштабний проєкт «Дифузія».

У Львові в музеї на Драгоманова показали Космос Емми Андієвської

Мета проекту – сприяння розвитку мистецтва у різних регіонах України та посилення взаємодії і співпраці між музейними інституціями, повідомила Гал-інфо журналістка Оксана Вашкевич.

Проєкт національного масштабу «Дифузія» приурочений до 30-річчя відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Виставку під назвою «Космос Емми Андієвської» відкрили на сході України – у Центрі сучасного мистецтва і культури імені Куїнджі в Маріуполі.

Термін «дифузія» в перекладі з латини означає поширення, розтікання, розсіювання, взаємодія.

До слова, перед вжиттям карантинних заходів проєкт «Дифузія» успішно реалізували вже тричі: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, та у Івано-Франківську з її ж творами.

У червні, після часткового послаблення карантину виставка «Космос Емми Андієвської» відкрилася і досі працює у Хмельницькому обласному художньому музеї та у Тернополі.

Нагадаємо, що цьогоріч 4 березня в Історичному комплексі НМЛ ім. Андрея Шептицького (на вул. М. Драгоманова, 42) відкрили виставку української мисткині Емми Андієвської — «Космос Емми Андієвської».

Довідка. Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка. Мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література». Малярство художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів нею передано до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ