Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав статус «Місто, що навчається» у глобальній мережі міст ЮНЕСКО

Сьогодні Львів приєднався до глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються (UNESCO Global Network of Learning Cities). До онлайн-церемонії, де називали усі нові міста, що тримали такий статус, долучився і міський голова Львова Андрій Садовий та подякував від імені львів’ян за таку відзнаку.
Фото - ЛМР

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

«Повномасштабне вторгнення росії в Україну кардинально змінило моє місто. Ми стали великим гуманітарним, медичним і реабілітаційним центром нашої країни. Ми весь час думаємо про освіту, бо без цього немає розвитку. Ми відкрили 8 Центрів Едукації для дорослих.

Дякуємо за вашу підтримку і за цей статус. Співпраця з вами є дуже важливою для Львова і для України загалом. Разом до перемоги», – сказав мер Львова.

Цей статус дозволить розвивати потенціал міста, щоб ще більше розвивати існуючі навчальні програми чи розробляти нові, проводити різноманітні обміни між країнами, тощо.

Ключові проєкти у сфері навчання впродовж життя у Львові:

·   Мережа Центрів Едукації (центри освіти для дорослих на базі бібліотек). Понад 13 000 мешканців брали участь у навчальних курсах. 88% учасників використовують здобуті навички для працевлаштування та збільшення доходу. 73% стали більш активними у громадському житті міста.

·   Реінтеграція ветеранів через створення освітніх можливостей.  В межах цього проєкту ветерани та члени їх сімей отримують психологічну підтримку, кар’єрні консультації та бізнес-навчання.

·   Львів налагодив співпрацю у сфері навчання впродовж життя з містами Республіки Корея, зокрема Сеулом. У 2019 році для обміну досвідом делегація зі Львова відвідала корейські міста, також делегація корейських міст відвідала Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ