Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів передав захисникам 12 «Лелек» та станцію наземного керування

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
12 безпілотних комплексів «Лелека» та 1 станція наземного керування вже допомагають нашим захисникам на Харківському напрямку, які боронять нашу країну від російського агресора. Їх закупила і передала мерія Львова в межах ініціативи «Помста Лева». Про це повідомляє ЛМР.

«Харківський напрямок. 12 Лелек та 1 станція наземного керування вже на місці і готові до виконання важливих завдань. #ПомстаЛева від громади Львова. Ціна питання – 22 мільйони гривень з бюджету міста.

Насправді це неоціненна підтримка! Але треба ще більше! Треба, значить буде», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських окупантів. Відповідно до міської програми підтримки ЗСУ, на запити військових бригад і частин місто купує те, що сьогодні вкрай потрібне на передовій, або дає на це субвенції. Це дрони, автомобілі, рації, різні спеціалізовані технічні речі. Фактично щодня мерія отримує по декілька запитів на таку допомогу.

Закупівлі відбуваються у межах ініціативи «Помста Лева». За перші чотири місяці 2024 року (із січня до квітня включно) Львів підтримав армію на 266 млн грн. А загалом у бюджеті Львівської громади на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ