Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів потрапив до фіналу конкурсу New European Bauhaus Prizes 2024

Львів потрапив до фіналу конкурсу New European Bauhaus Prizes 2024. Це щорічний конкурс, який організовує Єврокомісія з метою створення платформи для прояву творчості, таланту та інноваційних ідей у сфері архітектури, дизайну на користь місцевих громад і суспільства в цілому.
Фото - ЛМР

Заявку Львова, які спільно подавали управління архітектури та урбаністики ЛМР та  Львівського бюро євроінтеграції, обрали до переліку фіналістів серед більше 500 інших заявників, повідомляє пресслужба ЛМР. 

До участі в конкурсі Львів подав проект «Над джерелом». Це рекреаційна зона біля центру матері та дитини UNBROKEN Mothers,  створена для соціальної інтеграції ВПО в місцеву громаду, а також для психологічного відновлення у ревіталізованій природній території.

Проєкт став швидкою реакцією міста на виклики війни. Він демонструє, що невеликими засобами можна відновити занедбану природну зону, активізувати її для соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб та створити комфортне середовище для психологічного відновлення, зберігаючи екосистему та біорізноманіття.

Додамо, цього року Україна вперше мала можливість взяти участь у конкурсі. Були оголошені 4 основні категорії, за якими можна подавати свої проєкти: відновлення зв’язку з природою; відновлення почуття причетності; пріоритетні місця та люди, які цього потребують найбільше; формування циклічної промислової екосистеми та підтримка життєвого циклу мислення. Львів представив проект у категорії  «Відновлення зв'язку з природою», оскільки управління архітектури та урбаністики переосмислило закинуту територію колишнього кар’єру.

Переможців New European Bauhaus Prizes, які отримають грошові премії, оголосять 9-13 квітня у Брюсселі на New European Bauhaus Fest. Під час події буде нагороджено 20 проєктів, дизайнів та ідей, які втілюють цінності New European Bauhaus. Також буде відзначено окремі проєкти за зусилля з реконструкції та відновлення України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ