Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів розвиватиме співпрацю у сфері медицини та освіти зі шведськими містами

До Львівської мерії сьогодні завітали представники Християнсько-демократичної партії у парламенті Швеції та міській раді Стокгольма, а також комісар окружної ради регіону Уппсала, які готові налагоджувати медичну та освітню співпрацю зі Львовом.
Фото - ЛМР

Як розповів депутат парламенту Швеції від Християнсько-демократичної партії Магнус Якобссон, він та його колеги зацікавлені у співпраці з містом, адже на прикладі роботи центру UNBROKEN помітно гарну співпрацю різних урядових, бізнесових і благодійних структур, і рівень допомоги тут на сучасному рівні, повідомляє пресслужба ЛМР. 

«Я і мої друзі зацікавлені допомоги. Ваш UNBROKEN насправді захоплює, тут дуже гарна співпраця різних структур, якість допомоги дуже висока», - зауважив він.

Також на розвитку цієї співпраці наголосила й лідерка Християнсько-демократичної партії у міській раді міста Стокгольм Найк Орбрінк.

Мер Львова зауважив, що вкрай важливим є сучасний менеджмент закладів охорони здоров’я та співпраця з різними іноземними партнерами. Адже це не лише про фінансову допомогу, а й обмін новітнім досвідом, що дуже важливо у медицині. Особливо, коли зараз в Україні медики лікують надскладні комбіновані воєнні травми. А відтак, запросив шведських медиків приїхати до Львова.

«Потрібно налагоджувати комунікацію і співпрацю, постійно інформувати про те, що відбувається в Україні. Норвезькі країни критично важливі для співпраці, бо ми маємо спільне коріння. Рейк’явік, Осло вже підтримують UNBROKEN. А це постійна робота, бо війна триває і поранені прибувають щодня», - сказав Андрій Садовий.

Комісар окружної ради регіону Упсала Бйорн-Ове Бйорк також висловив зацікавлення у співпраці між шведськими та українськими університетами, зокрема налагодження спільної освітньої програми.

«Львів має багато університетів, і нам буде цікаво співпрацювати в цьому напрямку – університети, технології. Можливо, спільна програма, де буде співпраця студентів, викладачів, різних спеціалістів», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ