Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів співпрацюватиме з французьким Нансі у медичній сфері

Андрій Садовий зустрівся з мером французького міста Нансі Мет’ю Кляйном. Мер Львова розповів гостеві про поточну ситуацію в Україні й місті та роботу з вимушеними переселенцями, а також презентував проєкт зведення реабілітаційного центру для важкопоранених українців у межах ініціативи «Незламні». Домовились про подальшу співпрацю та обмін досвідом у медичній сфері, інформує пресслужба ЛМР.

«Цієї п’ятниці ми проводимо у Львові Форум донорів «Незламні», де презентуємо проєкт облаштування однойменного реабілітаційного центру, який має стати одним із найпотужніших у Європі. Завдяки форуму, ми хочемо залучити партнерів до будівництва, а також отримати мудрі поради, запозичити мудрий досвід інших країн. Також ми розуміємо, що для роботи центру нам важливо запустити власне виробництво протезів у Львові», – зазначив Андрій Садовий.

Як акцентував міський голова, реабілітація – це чи не найслабша сьогодні ділянка медицини в Україні. Натомість Львів має дуже сильний досвід у трансплантології та інших напрямках сфери охорони здоров’я, тож готовий до співпраці та обміну досвідом.

фото: Роман Балук

Як розповів Мет’ю Кляйн, місто Нансі славиться медичними новаціями та високим професійним рівнем лікарів, які будуть раді долучитись до роботи та співробітництва зі Львовом.

На завершення Андрій Садовий розповів про ініціативу з налагодження партнерств між громадами України та містами країн Європейського Союзу і закликав долучитися й французькі міста.

Нагадаємо, у Львові побудують один із найбільших реабілітаційних центрів Європи, який отримає назву «Незламні». Його збудують за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Тут щороку допомагатимуть 50 тисячам українців. Найперше йдеться про людей, які фізично та ментально постраждали внаслідок військової агресії росії проти України. Також послугами реабілітації зможуть скористатися пацієнти, які їх потребують через інші травми та хвороби.

Нансі – місто та муніципалітет у французькому регіоні Гранд-Ест, адміністративний центр департаменту Мерт і Мозель. Тут розташований обласний університетський лікарняний центр «Брабуа», який є одним із передових центрів охорони здоров’я в Європі, відомий своїми спеціалістами та інноваціями в галузі хірургічної робототехніки.

Із 2017 до 2022 року містом-партнером Нансі був російський Краснодар. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, мер міста скерував листа-звернення до мера Краснодара, в якому закликав чинити опір російському режиму. Відповіді не отримав, тож Нансі припинило співпрацю та будь-які контакти з Краснодаром.

Після початку повномасштабної війни, влада міста Нансі скерувала Львову гуманітарний вантаж для допомоги міським медичним установам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ