Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів створить комфортні умови для роботи білоруським ІТ-фахівцям

Частина білоруських ІТ-компаній залишає країну, аби зберегти свої проєкти, тож Львів готовий їх прийняти, підтримати та сприяти створенню комфортних умов для їхньої роботи в місті. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив міський голова Андрій Садовий.
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

«Білорусь переживає непрості часи. Народ виборює право на демократію та чесні вибори. Мирні протести супроводжуються репресіями, відключенням інтернету і намаганням влади впливати на роботу технологічних компаній, які опинились на передовій інформаційного фронту. Водночас бачимо сигнали від ІТ-компаній, які заявляють про бажання тимчасово залишити країну, щоб зберегти свої проекти. Тож офіційно звертаюсь до тих, хто потребує допомоги, — Львів готовий прийняти білоруських колег. Ми готові сприяти створенню необхідних умов для роботи, доки буде така необхідність», — зазначив міський голова.

Мер також додав, що свою позицію та підтримку висловив Львівський ІТ Кластер.

За деталями щодо релокації білоруські ІТ-компанії просять звертатись до львівського бізнес-омбудсмена Сергія Кіраля за допомогою мережі Telegram (@serkiral).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ