Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівавтодор затягує мільйонний тендер де перемогла "НЕ ТА" фірма

ЛКП "Львівавтодор" досі не оприлюднив результати тендеру на програмне забезпечення автоматизованої системи оплати послуг паркування у Львові, в якому перемогла місцева компанія.

Нагадаємо, як стало відомо з інформації опублікованої в системі публічних закупівель Prozorro, ЛКП "Львівавтодор" провело тендер на доступ до спеціального програмного забезпечення автоматизованої системи оплати послуг паркування у Львові. При стартовій вартості тендеру в ​3 240 000 грн, в ньому перемогла компанія зі Львова, яка запропонували найнижчу ціну в 2 220 000 грн, що понад мільйон гривень менше від найближчого конкурента ТОВ "ЮНІП УКРАЇНА" з пропозицією 3 204 000 грн.

Фото Марія Шевців, Гал-інфо.

Тендер був завершений ще 15 травня, але тендерний комітет досі не оприлюднив рішення про підписання договору з переможцем. Нещодавно стало відомо, що відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі" тендерний комітет прийняв рішення про відтермінування прийняття остаточного рішення ще на 20 робочих днів.

Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, в даному тендері повинна була перемогти компанія ТОВ "ЮНІП УКРАЇНА" бенефіціарами якої є «ЮНІП АГ» («UNIP AG», Швейцарія), а кінцевими бенефіціарами є громадяни України Юрій Макаренко та Ілля Солодовський, який проживає у Швейцарії.

За даними видання Наші гроші, Солодовський в 2011 році був введений до наглядової ради «Укртелекому». Він був директором ТОВ «ЄСУ», через яке проводилась приватизація «Укртелекому». Також Солодовський співволодіє ТОВ «СТ «Нові лісники» з Ігорем Зіміним і Георгієм Дзеконом, керівником «Укртелекому», який проводив приватизацію державної компанії. Після Майдану Дзекон за цю справу був спочатку оголошений у розшук, а потім знятий.

Зазначимо, ТОВ "ЮНІП УКРАЇНА" вже мала аналогічний договір з Львівавтодором на програмне забезпечення з паркування у Львові. Договір був підписаний в квітні 2019 року загальною вартістю 345 тисяч грн.

Як випливає з даних аналітичної системи "Гроші залишають слід", ТОВ "ЮНІП УКРАЇНА" вже активно займається організацією паркування приватного транспорту в містах Дніпро та Вінниця.

За рік Інспекція з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради уклала шість угод із ТОВ «Парк Технолоджи» і ТОВ «ЮНІП Україна» щодо обладнання, послуг і софту на загальну суму 18,62 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Детальніше про паркування в Дніпрі можна подивитись в розслідуванні BIHUS.info. За даними розслідувачів 90% прибутку з парковок йдуть на рахунки на Кіпрі, а 10% які отримує місто, яке ці ж парковки обслуговує.

Дана компанія мінімально знизила ціну під час тендеру і виглядає, що львівська компанія-переможець просто перейшла дорогу узгодженим планам сторін.

Таким чином, оскільки тендер вже затягнувся в часі, а замовник прийняв рішення скористатись правом розглядати погодження/відхилення переможця ще на 20 днів, то рішення по тендеру з'явиться найпізніше в середині червня. Також варто зазначити, що договір про послуги по цьому тендеру має бути дійсний лише до 31.12.2020.

Схоже, що Львів активно вирішив стати на шлях Дніпра по "освоєнню коштів" за паркування в місті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ