Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівгаз пікетували під стінами Шевченського райсуду

Сьогодні, 6 червня, о 16.00 та о 16.45 мали розпочатись судові слухання за двома з сімох позовів проти Львівгазу. Проте в черговий раз відповідач на засідання так і не з’явився. Тому активісти влаштували пікет під стінами Шевченківського районного суду. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця подій.

Фото: Олена Ляхович

Тема загольнобудинкових газових лічильників сповокувала людей зібратися на спільний мітинг. Оскільки люди вважають, що мають право на індивідуальні лічильники. Зокрема, вони кажуть: «Ми чудово розуміємо, що в тарифах на газ закладена вартість лічильників. А відповідно до однієї з постанов з 1 січня 2018 року Львівгаз має забезпечити ними кожну квартиру. Львівгазу це фінансово не вигідно, тому вони почали масово монтувати загальні лічильники на весь будинок, не отримавши дозволу від кожного мешканця будинку».

За словами голови галицької РПО «Батьківщина» м. Львова Юрія Говірка, однією з проблем у цій ситуації є те, що Львівгаз не проводить інформаційної політики. Люди не знають, навіщо змінювати старі лічильники на нові, які переваги одних над іншими.  «Натомість представники Львівгазу знімають лічильники, і наче якісь злодії тікають «з місця пригоди».

Фото: Олена Ляхович

Зокрема, Юрій Говірко повідомив: «Принцип роботи такого лічильники полягає у тому, що сумарні покази, наприклад, за місяць діляться на кількість квартир порівну. Але варто брати до уваги, що однокімнатна квартира може споживати менше газу за трьохкімнатну. Або навпаки. І як наслідок, у під’їзді чи в цілому будинку може зрости соціальна напруга.

Фото: Олена Ляхович

Також один з учасників мітингу громадський активіст Богдан Рабешко розповів: «Львівгаз посилається на Кодекс розподільчих систем. Але на противагу цьому, ми знаємо, що Конституція України охороняє право приватної власності. Потрібно зрозуміти, що будинок – це об’єкт спільної власності. 

Фото: Олена Ляхович

Тому перед тим, як  знімати чи встановлювати лічильник, то Львівгаз повинен отримати дозвіл кожного мешканця будинку. Або, як альтернатива, мають відбутись загальні збори власників квартир чи ОСББ, під час яких питання щодо встановлення загальних лічильників має обговоритись і мешканці спільно мають прийняти рішення».

Більше відео дивіться на нашому каналі YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ