Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Львівобленерго" оштрафували на майже 70 тисяч гривень: деталі

Окремі дії приватного акціонерного товариства «Львівобленерго» визнали як зловживання монопольним становищем. Відтак підприємство повинно сплатити штраф на суму 68 тисяч гривень.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 6 липня 2023 року прийняла рішення про визнання окремих дій приватного акціонерного товариства «Львівобленерго» зловживанням монопольним становищем.

До Відділення звернулося приватне акціонерне товариство та заявило про те, що ПАТ «Львівобленерго» необґрунтовано застосовувало для заявника тариф за послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги (який є значно вищим тарифу за послуги з розподілу по першому класу напруги).

Такі дії підприємства не передбачені чинним законодавством України, зокрема, Законом України «Про ринок електричної енергії» та Порядком встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та призвели до ущемлення інтересів споживача, який не має альтернативи щодо отримання даних послуг.

З огляду на зазначені обставини, Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ визнала дії ПАТ «Львівобленерго» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, оштрафувала підприємство на 68 000 грн та зобов’язала припинити та усунути наслідки порушення у місячний термін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ