Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина – третя в Україні за обсягом надходження податків до бюджету

В департаменті фінансів Львівської ОВА повідомили, яке місце нашої області в рейтингу за доходами місцевих бюджетів.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Які позиції Львівщини серед регіонів України за доходами бюджету в цьому році? Як зазначили в департаменті фінансів Львівської ОВА, за підсумками двох місяців картина доволі строката.

За динамікою надходжень податків і платежів до загального фонду бюджету порівняно з відповідним періодом торік у співставних умовах, Львівщина – десята з-поміж 25 регіонів країни (24 області та Київ).

«За темпами зростання основного джерела – податку на доходи фізичних осіб – ми п’яті. Ще вищим є рейтинг Львівської області за темпами зростання надходжень плати за землю, тут наша область – четверта, а за динамікою плати за надання адмінпослуг – восьма.

Рівно посередині – на 13 місці, Львівщина перебуває за приростом податку на нерухоме майно. Ну і дещо поступаємося ми за динамікою єдиного податку – на 17 місці, а також акцизного податку та податку на прибуток, за цими показниками область – на 21 місці.

Що ж до абсолютних обсягів надходження податків до загального фонду бюджету, станом на 1 березня Львівщина – третя в Україні, сплатила 5 млрд грн, після м. Києва та Дніпропетровської області, звідки надійшло 14 млрд грн та 7,6 млрд грн відповідно», – зазначають в департаменті фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ