Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина долучилася до першого Національного туристичного саміту

Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
1/3
Саміт відбувся 12 грудня у Чернівцях за участі понад 30 спікерів зі всієї України та Європи.

Як повідомляють на сайті ЛОДА, під час інших панельних дискусій представники міжнародних туристичних організацій та Європарламенту, народні депутати, делегати територіальних громад, представники європейського проєкту підтримки U-LEAD, лідери міжнародних неурядових партнерських організацій та профільні експерти обговорювали такі питання:

- стратегії та проєкти для глибшої інтеграції України у європейський туристичний простір; 
- підходи для розвитку бізнесу у туристичній сфері та покращення інфраструктури; 
- ідеї для формування унікальних туристичних дестинацій та туристичного продукту в регіонах.

Учасником дискусії на тему «Меморіалізація та пам’ять: Туристичні маршрути сучасної історії» став керівник управління туризму та курортів Тарас Лозинський. Він розповів про практичний досвід Львівщини щодо створення туристичних локацій, які зберігають пам’ять про загиблих на війні героїв України.

«Одним з успішних кейсів є створення на туристичному шляху № 500, у НПП «Сколівські Бескиди», пунктів пам’яті військовослужбовця Юрія Руфа. Про багатогранну особистість героя туристи можуть довідатися завдяки QR кодам на вказівниках. Інший хороший приклад – будівництво біля гори Параска туристичного прихистку на честь пам’яті Тараса Гаврилишина, пластуна, активного мандрівника, який за життя мріяв про подібну будівлю. Однозначно має бути певна концепція, як створювати речі щодо меморіалізації об’єктів, бо «хайпувати» на зруйнованих речах та інфраструктурі – однозначно неприйнятно», –  зазначив Тарас Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ