Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина долучилася до загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Цього року проєкт реалізовуватимуть у 20 областях України, серед яких і Львівщина. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.
Фото - ЛОДА

У першому етапі змагань взяли участь понад 5 тисяч школярів Львівщини, повідомили в ЛОДА. 

«Щоб охопити активним дозвіллям ще більшу кількість учнів, Львівщина долучилася до ініціативи «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Це наймасштабніші учнівські змагання в Україні. Відбуваються вони під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

«Проєкт має на меті залучити максимальну кількість дітей до занять спортом, а також батьків та тренерів. Змагання проводитимуть з 5-ти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідінг. У змаганнях беруть участь як хлопці, так і дівчата. У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Загалом цьогоріч плануємо залучити до цих змагань близько 50 тисяч учнів Львівщини. Маємо вчити наших дітей перемагати»!  – підкреслив начальник Львівської ОВА  Максим Козицький.

На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги запланували провести з грудня 2023 до червня 2024 року з п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

«Цей проєкт не тільки про спортивну, змагальну складову, а і  про формування ком'юніті. Коли держава і громада будуть пишатися, знати своїх школярів, а ці кубки будуть виблискувати у холі школи – вони мотивуватимуть інших, – це найбільш здоровий чинник. Також ці спортивні категорії розкладені по різновіковому цензу. Коли проєкт набиратиме обертів, плануємо звертатися до Національного комітету, аби збільшити кількість видів спорту. У час війни дитячі щирі емоції надзвичайно потрібні, і меседж цього проєкту також: «Змагання за дитячі емоції», – зауважив начальник молоді та спорту Львівської ОВА Хімʼяк Роман.

У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Провели 167 спортивних змагань. До організації залучили 271 тренера, 264 суддів та 359 вчителів фізичної культури. У змаганнях взяли учні всіх вікових категорій – від 1 по 11 класи.

Зараз у нашій області ще триває перший етап – змагання в закладах загальної середньої освіти, формуються збірні команди школи з виду спорту.

Наступний етап – серед шкіл територіальних громад визначаються переможці змагань у територіальних громадах, вони отримують право змагатися у районному.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ