Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина готова до опалювального сезону на 70%, – Козицький

Про це повідомив начальник Львівської ОВА під час відвідування обʼєктів критичної інфраструктури нашого регіону разом з міністром енергетики України Германом Галущенком.

Напередодні на Львівщині з робочим візитом побував очільник міністерства енергетики України Герман Галущенко, який, разом з начальником ЛОВА Максимом Козицьким, відвідав ряд обʼєктів критичної інфраструктури Львівщини.

Міністр запевнив, що відключень електрики не планують за умови, якщо не буде нових серйозних пошкоджень внаслідок російських ударів.

«Ми не плануємо ніяких відключень електроенергії за умови, що не буде якихось серйозних пошкоджень внаслідок російських ударів. У разі, якщо не буде критичних влучань, енергосистема повністю готова до наступної зими в тому числі й на Львівщині», – розповів Герман Галущенко.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, комунальні заклади, які є на балансі області, на 95% забезпечені генераторами.

«Львівщина – одна з областей, які найбільше постраждали минулої осені та зими, і наші підстанції в цьому числі. На цей час ми маємо все зробити, щоб їх відновити, забезпечити людей електроенергією, теплом і водою в час зими. Завдання вкрай важкі, оскільки ворог і далі може бити по підстанціях, але зробимо усе від нас залежне, щоб цей опалювальний сезон пройшов без проблем», – розповів очільник Львівщини.

Міністр також додав, якщо відключення електроенергії й будуть, то тимчасові та будуть наслідком російських атак на енергосистему України. Тому усім, хто має таку можливість, Герман Галущенко радить придбати генератори, аби мати резервне живлення. Особливо генератори важливі для забезпечення критичної інфраструктури, наголосив міністр. 

Також Максим Козицький зазначив, що станом на сьогодні Львівщина готова до опалювального сезону на 70%.

«На 100% підготуватися область має до 1 жовтня. Майже усі котельні, теплові пункти, насосні станції, водоканали та теплоенерго забезпечили резервними джерелами живлення, інші – у процесі. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період. Дякую Міністерству енергетики України та його керівництву за залученість та конкретні пропозиції допомогти», – резюмував очільник Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ