Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівщина одномоментно може подати електропостачання лише до 30% споживачів

Станом на зараз близько 30% населення можуть одночасно мати електропостачання в будинках. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Очільник ОВА додав, що учора, 23 листопада на Львівщині було зафіксовано два ракетних удари по електропідстанції. Електрикам майже вдалося відновити можливості подання електроенергії в області.

Віталій Федун, головний диспетчер ЗЕС Укренерго розповів, що після масованих ударів 23 листопада, учора о 14:20 в області відбувся поділ системи й так званий блекаут.

"Оперативний персонал компанії почав процес рестарту, й о 17 годині почали заживляти споживачів Львівщини та інших західних областей. Зараз у Львівській області  постачають 25% електроенергії, тому подають їх порційно і на об'єкти критичної інфраструктури зокрема", — повідомив головний диспечер.

Роман Іванців, технічний директор Львівобленерго додав, що ситуація з електропостачання у Львові та області прямо залежить від загального балансу виробітку електроенергії в Україні. 

"Коли буде дефіцит [електроенергії], ми використовуватимемо графіки погодинних вимкнень, аварійних вимкнень й спеціальні графіки аварійних вимкнень", — додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ