Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина оголосила про проведення runday: умови участі та особливості заходу

В здоровій нації – здоровий дух. Саме такого лозунгу притримуються посадовці та мешканці міста, які спільними зусиллями організували цілий спортивний марафон, тривалість якого не обмежена часом. Більш детально про спортивні заходи на Львівщині розповімо в статті.

Особливості участі в марафоні

На сьогоднішній день у Львові проводиться щотижневий забіг на дистанцію в 5 км з обов’язковою фіксацією часу та подальшим оголошенням переможця. Такий марафон отримав назву runday. Ідейним натхненником стала британська ініціатива parkrun, яка стартувала ще в 2004 році в Теддінгтоні, участь в якій прийняло 13 спортсменів.

Перейняла ініціативу і Львівщина. Як повідомили спортивні новини, місцем проведення забігу став Стрийський парк, участь в марафоні може взяти кожен бажаючи, попередньо зареєструвавшись на офіційному сайті в мережі Інтернет. Марафон проводиться на безкоштовній основі. Результати забігу публікуються в онлайн-режимі, таким чином можна простежити свою динаміку та в разі необхідності удосконалювати свої спортивні вміння.

Метою проекту виступає залучення якомога більшої кількості мешканців міста та країни в цілому до участі в різноманітних спортивних заходах. Так, runday у Львові збирає учасників із різних регіонів країни, а також сотні вболівальників.

Вікових перепон марафон не передбачає. Учасник незалежно від віку в зручному спортивному одязі може прийняти участь в спортивній акції. Також немає обмежень по швидкості руху. Якщо учаснику не важлива часова складова, то він може бігти дистанцію в легкому темпі. Якщо ж марафон виступає в якості підготовки до більш серйозних змагань, то бігун намагається з кожним разом покращити свій часовий показник.

Переможцями останніх змагань стали:

  • Андрій Плита;
  • Ростислав Держко;
  • Сергій Панченко.

У більшості може виникнути питання: чому саме 5 км? Як вважають організатори, 5 км – це доступна дистанція для широкого кола учасників, яка виступає ціллю для тих, хто тільки почав займатися бігом та одночасно надає можливість більш досвідченим бігунам проявити свої вміння.

Учасник самостійно обирає, чим для нього є runday: черговими змаганнями або місцем зустрічі з друзями.

Спортивні заходи у Львові

Окрім організованого runday у Львові проходить безліч спортивних заходів. Так, з 19 по 20 червня 2021 року в Національному парку «Сколівські Бескиди» відбулися змагання з бігу на довгі дистанції. Зазвичай в забізі приймають участь відомі трейлранери, тому організація заходу завжди на вищому рівні. Вартість участі складає 350 – 1250 гривень в залежності від обраного кілометражу забігу. Після закінчення змагань обираються переможці, яких нагороджують пам’ятними призами та медалями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ