Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На марафоні «Не зупиняйся!» у Львові зібрали 2 мільйони гривень на реабілітацію поранених

На марафоні «Не зупиняйся!» у Львові зібрали 2 мільйони гривень на реабілітацію поранених у центрі UNBROKEN. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

У Львові завершився дводенний напівмарафон «Не зупиняйся!», який присвятили воїнам ЗСУ, рятувальникам, медикам, волонтерам і кожному, хто наближає перемогу України. Подія зібрала понад 3 тисячі учасників, а всі кошти від стартових внесків – а це 2 мільйони гривень, спрямують на реабілітацію поранених українців у центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Під час марафону відбулись забіги на різні дистанції. Так, у дистанції на 21 км було 732 учасника, у дистанції на 10 км – 567 учасників, у дистанції на 5 км – 382 учасника.  У командній п’ятірці взяли участь 35 охочих (а це 7 команд). Також були спеціальні дистанції – «Забіг Незламні» та «Забіг подяки» на 1 кілометр, де взяли участь пацієнти Національного центру реабілітації UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ). Зокрема, бігли 242 учасника, з яких 43 – пацієнти центру. А вчора відбулось 6 забігів на 100 метрів та 5 забігів на 500 метрів, до яких долучилось 700 дітей.

Серед учасників були військовослужбовці ЗСУ і ветерани, які отримали тяжкі поранення на війні, рятувальники, волонтери, лікарі та люди, які проходять реабілітацію в центрі НЕЗЛАМНІ.

Одним із тих, хто долав дистанцію, був військовий 14-ї штурмової бригади Національної гвардії «Червона Калина» Василь Курилович з Тернопільщини. Після отриманого поранення обох ніг та руки, він зараз на реабілітації у центрі UNBROKEN.

«Я подолав 70 метрів. Може б і було важко, але коли чуєш і бачиш біля себе плече побратима, розумієм, що ми всі разом – це велика сила. Хоч ми вже й не повноцінні воїни, але ми можемо воювати словом, допомогою, порадою. Знаєте, було дуже піднесено і так хвилююче», - поділився Василь Курилович.

Також дистанції долали: 13-річна Яна Степаненко, яка у квітні 2022 року втратила обидві ноги внаслідок терористичного удару росіян по залізничному вокзалу Краматорська, і вже цього року пробігла 5 км на Бостонському марафоні та вкотре довела, що українська нація – незламна; військовий Володимир Рудковський, який втратив ногу під час контрнаступу на Запорізькому напрямку і зараз допомагає побратимам з реабілітацією (він, до речі, вчора також зі своєю однорічною донечкою взяв участь у дитячих забігах). А керівник проєкту «Ігри Героїв» Юрій Козловський долав дистанцію 21 км на протезі.

Разом з учасниками бігли і спеціальні гості: співзасновниця Нової Пошти Інна Поперешнюк, шеф-кухар Євген Клопотенко, шоумен Анатолій Анатоліч і блогерка Меліса Садик.

«Сьогодні українці єдналися, щоб допомогти тим, хто потребує допомоги. Всі кошти, які ми отримали, будуть переховані на центр НЕЗЛАМНІ. Це 2 мільйони гривень. І ми не зупиняємося допомагати, бо пам’ятаємо, якою ціною ми зараз тут є», - сказала співзасновниця Нової Пошти Інна Поперешнюк.

«Дякую організаторам за мужність робити добрі справи. Ми отримали значний донат для фонду UNBROKEN для лікування наших Героїв. Було дуже багато учасників – військові, волонтери, наші Герої, які отримали поранення на війні і зараз на реабілітації в центрі UNBROKEN. Велика подяка за вашу мужність і силу, бо сьогодні ви показуєте всьому світу, що ми ніколи не здаємося і завжди перемагаємо», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

«Зараз для суспільства це надзвичайно потрібно. Хочу подякувати соціально відповідальному бізнесу за цю прекрасну співпрацю і те, що вони завдяки спорту змогли зібрати за один день 2 мільйона гривень, які будуть перераховані для нашого реабілітаційного центру UNBROKEN для реабілітації наших військових. Це дуже цінно для нас. Сьогодні справді вдалося зробити величезне хороше спортивне свято», - підсумував керівник міського управління спорту та молодіжної політики Антон Нікулін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ