Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина отримала 6,9 млн грн для безпечного проведення ЗНО

Для забезпечення освітнього процесу в навчальних закладах в умовах карантинних заходів Львівщина отримала перший транш субвенції в сумі 6,9 млн грн. Про це повідомили 13 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Дрогобицька міська рада

Таке фінансування передбачене постановою КМУ від 21.04.2021 № 403 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти”.

Основна сесія ЗНО розпочинається 21 травня та триватиме до 15 червня.

6,9 млн грн, які отримала Львівська область, будуть використані для централізованої закупівлі засобів індивідуального захисту усім пунктам тестування на суму 1,5 млн грн, та ноутбуків для педагогів закладів загальної середньої освіти на 5,4 млн грн.

Водночас, у департаменті фінансів Львівської ОДА зазначають, що територіальним громадам необхідно активно долучатись, оскільки обов’язковою умовою фінансування є співфінансування з місцевих бюджетів.

Загалом постановою уряду для області передбачено  у 2021 році додаткове фінансування для забезпечення освітнього процесу в навчальних закладах в умовах карантинних заходів у розмірі понад 68 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ