Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівщина практично готова до початку опалювального сезону

На сьогодні загальний відсоток готовності господарства Львівської області до опалювального сезону становить понад 80%. Про це повідомили Гал-інфо на брифінгу щодо ситуації з підготовки до опалювального сезону.
Богдан Кейван

В області загалом налічується 1271 котельня, з них готові до входження до опалювального сезону 1150. Також проведено гідромічні випробування на 1000 км теплових мереж. 

“Заклади освіти та культури до опалювального сезону готові на 89%. Вже підготовлено понад 1000 шкіл, понад 777 дитячих садочків та 884 заклади охорони здоров’я”, - повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства ЛОДА Богдан Кейван.

Також на брифінгу детальніше повідомили про ситуацію з Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ. 

Нагадаємо, що вони перебувають в управлінні ДП “Газ-тепло”. Як зазначив Богдан Кейван, 30 липня була створена робоча група щодо перевірки планів заходів окремо по цих двох об’єктах. Після обстеження було виявлено відсутність матеріально-технічних засобів, а робітники працювали лише триденний робочий тиждень. 

“Після перевірки були складені протоколи і скеровані листи в НАК “Нафтогаз України” щодо вирівняння цієї ситуації та виділення фінансових ресурсів для закупівлі матеріально-технічних засобів. На сьогодні робітники працюють повний п’ятиденний робочий тиждень, а також проводиться поточний ремонт обладнання. Нещодавно до нас завітав представник Мінрегіону з яким ми провели повторний огляд підготовки цих двох ТЕЦ до опалювального сезону і дійшли до спільного рішення, що електроцентраль готова на 90%. Є звісно проблематика по мережах, але думаю за місяць часу ці питання неодмінно усунуть і ми впевнено ввійдемо до нового опалювального сезону”, - розповів пан Богдан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ