Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина ще не отримала вакцин проти грипу

Львівщина ще не отримала вакцин проти грипу. Зокрема, вакцини проти грипу «Ваксігрип» та «Джісі Флю» до медичних закладів Львівської області ще не надійшли, повідомила Гал-інфо головний епідеміолог Львівщини Наталя Тімко.

Ці вакцини львівські медики уже використовували минулого року. За словами Наталі Тімко, це такі вакцини, які містять в собі часточки зовнішньої та внутрішньої оболонок вірусу. Тому два тижні для вироблення повноцінного імунітету у всіх вакцинованих буде достатньо. Однак є протипоказання для алергіків на курячий білок, повідомила Наталя Тімко.

Нагадаємо, що насамперед слід зробити щеплення дітям віком від 6 місяців до 5 років. Проте якщо дитині таку вакцинацію проводять вперше, то наступний раз їй слід повторити процедуру через місяць.

Далі в групі ризику перебувають люди із зайвою вагою, хворі на цукровий діабет чи інші хронічні захворювання. Як повідомила Наталя Тімко, що більше у людини хронічних захворювань, то більше їй необхідна вакцинація проти грипу.

Крім того, щеплення від грипу рекомендують зробити вагітним. Воно дасть можливість в подальшому уникнути ускладнень як у матері, так і в плода, якщо жінка в період вагітності захворіє на грип.

Також особливо потрібне щеплення проти грипу особам, які перебувають в організованих закритих колективах, як-от, будинки дитини, школи, інтернати тощо, повідомила Наталя Тімко.

В Україні вакцинація проти грипу має рекомендаційний характер. За словами Наталі Тімко, від грипу вакцинується лише 0,03% населення. Тому така мала кількість вакцинованих людей, зрештою, провокує масові епідемії грипу. При цьому, на жаль, часто стаються летальні випадки. Зокрема, минулого року на Львівщині від грипу та його ускладнень загинуло 27 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ