Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина ще не вийшла з першої хвилі COVID-19, - Тімко

Якщо говорити про Львівщину, то ми ще не вийшли з першої хвилі епідемії COVID-19. Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповіла Наталія Тімко, лікар-епідеміолог-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.
Наталя Тімко

«Для того, аби зайти у другу хвилю потрібно, щоб показники знизилися, а потім пішов стрімкий ривок. У нас є стабільно високий рівень захворюваності», - сказала Наталія Тімко.

Вона наголосила, що якщо заклади освіти знехтують рекомендаціями, то тоді Львівщина може чекати другу хвилю.

«Зараз ми ще не вийшли з першої хвилі і у нас триває активний процес. В області захворіло понад 14 тисяч осіб. Одужало 4,5 тисячі людей. Якщо дивитися на ці цифри, то так виглядає, що є 10 тис людей, які активно виділяють вірус. З іншої сторони це теж не вірно. До цієї статистики увійшли люди, які померли і ті, які давно одужали, але не йдуть обстежуватися. Окрім того, є люди, які тестувалися в приватних лабораторіях. Тому, на жаль, реальна кількість людей, які вже одужали статистично у нас на Львівщині не фіксується», - зазначила Наталія Тімко.

Згідно з офіційною інформацією, за попередню добу на Львівщині було госпіталізовано з підозрою на коронавірусну хворобу 57 осіб. Скеровано на самоізоляцію 44 особи.

100 людей перебуває на лікуванні у відділенні реанімації. 28 на ШВЛ. Підтверджено методом ПЛР наявність коронавірусу за добу у 186 мешканців Львівщини. За увесь час COVID підтверджено у 15881 осіб. Померло 447 осіб. Одужали від коронавірусної інфекції 4750 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ