Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Львівщина скорочує непріоритетні видатки громад для підтримки оборони

Заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик повідомив про прийняті заходи щодо оптимізації видатків місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Зокрема, минулого місяця за дорученням голови ЛОВА Максима Козицького було проведено аналіз запланованих на 2023 рік закупівель органів місцевого самоврядування. За його результатами прийнято рішення про скасування 22 закупівель. Також обласний бюджет зняв фінансування з об'єктів спортивної інфраструктури на суму 38 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на охорону здоров'я, підтримку ВПО та сектор безпеки.

Андрій Годик зазначив, що органи місцевого самоврядування формально підійшли до визначення пріоритетності закупівель, посилаючись на відсутність чітких критеріїв на законодавчому рівні.

Тому голова ЛОВА видав розпорядження про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів. Відповідно до нього, обласний бюджет має забезпечувати фінансування лише захищених та найнеобхідніших статей. А місцеві бюджети зобов'язані переглянути свої видатки на 2023 рік, забезпечивши пріоритетність фінансування захищених видатків та заходів цивільного захисту.

Годик наголосив, що такі кроки необхідні для раціонального використання бюджетних коштів в умовах війни та забезпечення фінансування найважливіших потреб населення та оборони. Він закликав органи місцевої влади відповідально підійти до планування бюджетів на 2024 рік, уникаючи непріоритетних видатків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ