Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина у лідерах в Україні із забезпечення житлом дітей-сиріт, - Кулеба

Про основні аспекти реалізації ДІ-реформи та її регіональний вимір йшлося сьогодні, 11 липня, під час II Львівського соціального форуму. Про ключові завдання та очікувані результати присутнім розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, - повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як він зазначив, ключовими завданнями реформи є створення ефективної системи підтримки сім’ї та дітей, вчасне виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Окрім цього, Уповноважений Президента наголосив на важливості недопущення потрапляння дітей до 3-х років до інтернатного закладу, а також створення необхідних послуг, які б давали можливість дитині повертатися додому, а не перебувати цілодобово у такому закладі.

ʺЧим краще країна дбає про власних дітей та сім’ю, тим менше дітей знаходиться в інтернатних закладах. Для дитини сім’я – це найкраще середовище.  Право жити у сім’ї - це невід'ємне право кожної дитини. Ці діти хочуть бути щасливими тут і зараз, вони хочуть сьогодні прокидатися із відчуттям того, що є людина, яка їх любить. Без відчуття материнської і батьківської любові дитина не може зростати повноцінноʺ,-  зазначив Микола Кулеба.

Також Уповноважений Президента України з прав дитини відзначив, що на Львівщині зменшилась кількість дітей, які ночують в інтернатних закладах, а також Львівська область має одні з кращих показників по Україні із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

ʺНам важливо навчитися створювати моделі на рівні громад, які зможуть підтримати сім’ю і не допустити потрапляння дитини в інтернатний закладʺ, - додав Микола Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ