Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина у трійці лідерів за розвитком веслування на човнах "Дракон"

Національна Федерація веслування на човнах "Дракон" опублікувала зведений рейтинг областей за 2020 рік. У ньому Львівщина займає третє місце із сумою балів 11 788. Про це повідомили 11 січня Гал-інфо у пресслужбі Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Попереду нашого регіону лише Київщина та Житомирщина.

Цьогоріч у серпні спортсмени Львівщини стали абсолютними переможцями Чемпіонату України з веслування на човнах "Дракон" серед дорослих та юніорів.

Восени на "OCTOBER OPEN", найекстримальніших змаганнях з веслування на човнах "Дракон", наші веслувальники стали чемпіонами  у відкритому класі. Також команда Львівщини виступала у змішаному класі, де фінішувала лише п‘ятими.

"Раніше веслування на човнах "Дракон" на Львівщині сприймалось як щось екстравагантне, не дуже поширене, однак завдяки якісній, системній ротобі фахових тренерів та спортсменів, наші веслувальники завжди повертаються з медалями з національних змагань. Цей вид спорту дозволяє змагатись разом і досвідченим веслувальникам, і тим, хто займається відносно недавно", — зауважує керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Зауважимо, веслування на човнах "Дракон" – веслування на великому двадцятимісному каное. Двадцять спортсменів розміщені в каное по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів в чоловічому, жіночому і змішаному класах. Історія цього виду спорту почалася більше 2000 років тому в Китаї.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, найкращою спортсменкою Львівщини у 2020 році стала Олена Старікова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ