Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина вперше проводить чемпіонат з вітрильного спорту

Чемпіонат України з вітрильного спорту серед юнаків та молоді триватиме з 12 по 17 вересня, повідомляють в ЛОДА.

З огляду на проведення чемпіонату, працівники управління транспорту та зв’язку спільно з спеціалістом Подільсько-Карпатського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства провели виїзний огляд на озері Сірка (с. Залужжя, Яворівський район).

Під час виїзду перевірили роботу рятівного поста, наявність рятівних засобів та рятівного човна (перевірені суднові документи на тренерські (патрульні) моторні човни) на місці проведення змагань. Участь у змаганнях беруть учасники з Києва, Миколаєва, Черкас, Дніпра, Одеси та Запоріжжя. Загалом до чемпіонату залучили 76 учасників, 61 яхту.

«Крім цього, ми перевірили дотримання випускного режиму на відпочинковій базі «Верещиця». Випускний режим на зазначеній базі не порушувався. Використання водного транспорту, не зареєстрованого належним чином, не зафіксували», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Зазначимо, що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внутрішній водний транспорт» згідно якого місцеві державні адміністрації:

  • погоджують проведення спортивних та інших масових заходів на воді;
  • відкривають бази для стоянки малих суден і бази для стоянки спортивних суден, здійснюють їх огляди, оприлюднюють інформацію про такі бази на своїх офіційних веб-сайтах;
  • контролюють дотримання правил безпечної експлуатації баз для стоянки малих суден.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ