Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина впроваджує сценарії інтеграції порталу Дія

Управління з питань цифрового розвитку ЛОВА провело навчання для структурних підрозділів обласної військової адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади у Львівській області та територіальних громад Львівщини.

Про це повідомили в ЛОДА. 

Для учасників зустрічі  презентували три сценарії інтеграції порталу Дія, розроблені Міністерством цифрової трансформації України  для перевірки дійсності документів та отримання копій цифрових документів, які посвідчують особу.  Зокрема сценарії:

- Шеринг - Сервіс, що дозволяє отримати копії цифрових документів користувача застосунку Дія (фізичної особи) за його згоди одразу в систему організації (налаштовується шляхом інтеграції по АРІ).

- Дія.QR - зручний спосіб передачі копій цифрових документів у Дії на електронну пошту компанії/установи. Послугу можна отримати згенерувавши QR на порталі «Дія», щоб громадяни могли подітись копією своїх цифрових документів за допомогою кількох простих кроків. 

- Службовий акаунт у Дії - спеціальна версія Дії для авторизації під іменем компанії або установи, яка дозволяє перевіряти цифрові документи громадян.

У чому переваги використання сценаріїв? 

- дотримання прав громадян на отримання послуги з цифровими документами;

- оптимізація процесу надання послуг;

- підтвердження особи за декілька секунд; 

- економія коштів на папір, принтер, зберігання та утилізацію паперових копій;

- шеринг копій цифрових документів. 

«Зміни можуть бути складними, але вони також можуть бути корисними. Цифрові документи - це сучасний спосіб документування, який має ряд переваг перед паперовими документами. Вони безпечніші, зручніші та більш доступні. Завдяки цифровізації, ми можемо робити життя людей простішим і комфортнішим» - зазначив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ