Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина залучатиме німецькі компанії для розбудови інфраструктури

Питання налагодження співпраці щодо розбудови дорожньої інфраструктури та залучення інвестицій у Львівську область обговорили у вівторок, 12 липня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський на зустрічі із статс-секретарем Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою. Повідомила прес-служба Львівської облради.

«На Львівщині ми спільно з обласною адміністрацією намагаємося бути єдиними в питанні господарського розвитку області і я переконаний, що політична згода – це ознака стабільності, - зазначив Олександр Ганущин. - У нас позитивний бізнес-клімат, тут вільно себе почувають іноземні компанії і кількість бажаючих розмістити свої виробництва в області є дійсно велика. Ми зосереджуємо основну увагу на розвитку інфраструктури, ми є лідерами за об’ємом вкладених фінансових ресурсів у ремонт доріг як з державного, так і з обласного бюджету, а також за рахунок залучення кредитних коштів».

Голова ЛОР наголосив, що для області дуже важливими також є питання будівництва концесійної дороги Львів-Краківець та вузької залізничної колії європейського стандарту. Тому досвід німецьких компаній є важливим і цікавим для реалізації таких великих інвестиційних проектів.

«Депутатський корпус обласної ради налаштований на співпрацю, бо добре розуміє що підтримка інвестора – це підтримка бюджету, а відповідно і краща якість життя в області», - підкреслив Олександр Ганущин.

В свою чергу статс-секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба зазначив, що Україна для іноземних кампаній стає досить привабливою країною, незважаючи на ситуацію, яка зараз є на Сході країни.

«Тема інфраструктури для нас є особливо важливою, оскільки є ключем для успішного розвитку економіки, - зауважив Райнер Бомба. - Ми можемо зі свого боку запропонувати вам німецьку експертизу тих проектів, які ви прагнете реалізувати у себе в області, а також рекомендувати німецькі компанії, які можуть брати у них участь».

Окрім того, Райнер Бомба висловив переконання в тому, що Україна має бути невід’ємним учасником реконструкції та розбудови автомагістральних та залізничних мереж, які зараз розробляються в Європі, та про продовження таких автомагістралей і до України.

Сторони також домовилися організувати зустріч українських та німецьких підприємців для ознайомлення з потенціалом та можливостями області та налагодження конструктивної співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ