Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщину відвідала делегація Люблінського воєводства

Львівщина приймає делегацію з Люблінського воєводства Республіки Польща та з Луганської обласної державної адміністрації.

Як повідомив начальник військової адміністрації Львівщини, наша область стала майданчиком для налагодження співпраці. Наші польські партнери на чолі з Маршалком Люблінського воєводства Ярославом Став’ярським та Віцемаршалком цього воєводства Збігнєвом Войцеховським передали очільнику Луганської ОВА Артем Лисогор допомогу для жителів Луганщини, зокрема зі Старобільського та Сіверськодонецького районів. 

Йдеться про 17 тонн гуманітарної допомоги – генератори, харчі, засоби гігієни. Також доправлять карету швидкої медичної допомоги, заповнену обладнанням, яке допоможе рятувати життя і здоров’я місцевих, та медикаменти. Крім того, під час нашої зустрічі домовилися, що 50 дітей з Луганщини поїдуть на відпочинок у Польщу. Львівська ОВА та Люблінське воєводство активно працюють над тим, щоб ще цього року разом організувати відпочинок не менше ніж для 200 українських дітей. 

Львівська область прийняла близько 20 тисяч вимушених переселенців з Луганської області. Наші фахівці допомогли переїхати майже сотні підприємців та релокували понад 20 юридичних осіб. Вболіваємо за їхню адаптацію та розвиток тут. Віримо у ЗСУ і чекаємо на повернення українського прапора в усі міста і села Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ