Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська дитяча галерея запрошує дітей до участі у міжнародному конкурсі

Благодійний фонд «Львівська дитяча галерея» організовує такі конкурси вже двадцять років поспіль. Цьогоріч ініціатива реалізовується за підтримки Першої леді Олени Зеленської. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: один з дитячих малюнків-експонатів форуму «Золотий Мольберт»

У межах Міжнародного форуму дитячого мистецтва «Золотий мольберт» БФ «Львівська дитяча галерея» запрошує дітей до участі у міжнародному конкурсі «Формула миру в мистецтві дітей».

Так, для участі у Конкурсі українські діти віком від 4 до 18 років, які зараз перебувають як в Україні, так і за кордоном, можуть надсилати фото своїх малюнків. Учасники можуть самостійно придумати тему, щоб у художніх образах висвітлити розуміння філософії «Формула миру», або обрати одну із запропонованих тем:

  • «Мирне небо над землею»;

  • «Україна – країна моєї мрії»;

  • «Людина і природа»;

  • «Наші воїни – янголи миру»;

  • «Діти – посланці миру»;

  • «Добро і зло»;

  • «Молитва за перемогу України»;

  • «Ні – екологічній катастрофі»;

  • «Ні – будь-якій агресії!».

Реєстрація розпочинається з 01 жовтня 2023 року на сайті

Чому дітям може бути цікаво і важливо приєднатися до такого Конкурсу:

Малюнки учасників Конкурсу експонуються у Національному музеї ім. Андрея Шептицького м. Львова, а також пересувні виставки експонуються у різних країнах Європи, в Ізраїлі, Малайзії, США, Республіці Корея та ін., а 90 фіналістів Конкурсу, яких визначає журі, отримали медалі та путівки в українські й закордонні артрезиденції.

«Естафета миру, представлена експозиціями пересувних виставок дитячих шедеврів у музеях і галереях світу, розповідає образотворчою мовою наших дітей про бажання України жити в мирі. Вона розкриває світ дітей у їхніх спогадах, думках і мріях, які зафіксовані на полотні чи аркуші паперу та дає можливість побачити дитячими очима їхнє минуле, відчути їхнє сьогодення і заглянути, яким вони хочуть бачити своє щасливе майбутнє!

Ми хочемо залучити більше талановитих дітей до відкриття нових експозицій виставок у різних країнах світу, щоб якомога більше країн зрозуміли нашу мирну мету та підтримали Україну у її визвольній боротьбі з рашизмом», –  зазначає співзасновниця Конкурсу, керівниця «БФ «Львівська дитяча галерея» Ольга Михайлюк-Соронович.

Довідково:

Ольга Михайлюк-Соронович заснувала першу дитячу галерею у Львові у 2003 році – на площі Соборній, 17. У 2006 році понад 10 тисяч дитячих творів у залах Львівської дитячої галереї знищили за вказівкою проросійської влади. Відтоді щорічний прихисток Львівській дитячій галереї дає Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького.

Щороку Львівська дитяча галерея з пересувними виставками дитячого мистецтва мандрує галереями та музеями України і світу, зокрема, у межах міжнародних маратонів дитячої творчості «Золотий мольберт» та «Естафета миру».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ