Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівська «Енергія» - чемпіон України з футзалу

Львівська "Енергія" у п'ятому матчі фінальної серії плей-офф обіграла харківський "Локомотив" з рахунком 5:3 і стала чемпіоном України.

П’ятий матч фінальної серії плей-офф між «Локомотивом» та «Енергією» очікувався з великим нетерпінням. «Енергія» у вирішальному матчі сезону не залишилася без підтримки власних вболівальників. Виїзд до Харкова, до слова, львівські вболівальники запам’яють надовго. На їхніх очах «Енергія» зробила справжній спортивний подвиг, знову ставши чемпіоном України. Перемога «Енергії» в останньому матчі далася з великим трудом. А по-іншому і не могло бути, оскільки «Локомотив» аж ніяк не менше хотів знову стати чемпіоном України.

Фінальна серія плей-офф у протистоянні «Енергія» - «Локомотив» повністю себе оправдала. Переможець цього протистояння і відповідно чемпіон України визнався в останньому п’ятому матчі. Обом командам у цьому поєдинку варто було розраховувати на багато факторів, а саме підтримку власних вболівальників, власну майстерність, гру воротарів, а також на спортивний факт. Якщо відверто, то «Енергії» в останньому матчі пощастило більше, однак у спорті, а зокрема у футзалі, є чимало неписаних правил, серед яких «щастить сильнішим».

У першому таймі протистояння, як в цілому матчі, «Енергія» більше захищалася. Втім, саме така тактика від тренера львівської команди Максима Павленка мала право на життя. Вона однозначно було правильною, оскільки дала найголовніше – результат.

Рахунок у п’ятому матчі серії відкрив «енергетик» Микола Грицина. В цілому, цей гравець провів прекрасний матч, оскільки у другому таймі та екстра-таймі не без долі фарту, але зумів забити ще два голи у ворота суперника. Перший тайм протистояння завершився внічию 1:1. На гол Грицини-старшого відповів Дмитро Сорокін. У першому таймі жодній з команд забити більше одного гола не вдалося, оскільки добре грали воротарі.

Особливої похвали за серію плей-офф, і зокрема, найголовніші чемпіонські матчі, заслужив воротар «Енергії» Володимир Кардаш. Впевнена гра Володі у п’ятому матчі серії дозволила «Енергії» боротися за чемпіонство. Кардаш неодноразово у цьому матчі виручав свою команду.

Що цікаво, завдяки правильній тактиці «Енергії» вдалося у другому таймі повести з рахунком 3:1. Микола Грицина і Тарас Кузь встановили такий результат. Втім, завдяки грі з п’ятим польовим гравцем гравці «Локо» перевернули у цьому матчі усе з ніг на голову. Євген Валенко та Петро Шотурма пробили Кардаша і перевели гру у додатковий час.

А там уже більше пощастило «енергетикам». Миколі Грицині не без допомоги рикошету від суперника вдалося вивести «Енергію» вперед, а Сергій Коваль влучним ударом у порожні ворота встановив остаточний рахунок у цьому фантастичному та дуже напруженому матчі. До завершення матчу «Енергія» вистояла і втримала чемпіонство. Браво, «Енергія». СК «Енергія» став чемпіоном України сезону 2015/16 і отримав право зіграти у Кубку УЄФА цього уже наступного сезону.

«Локомотив» (Харків) – «Енергія» (Львів) – 3:3 (0:2 д.ч.)

Рахунок в серії 2:3

Перший матч 3:2, другий матч 2:3, третій матч 6:0, четвертий матч 2:5

«Локомотив»: Дмитро Литвиненко (Юрій Савенко, 39 - 45, Євген Іваняк, 46 - 50)  – Олександр Сорокін, Віталій Кісельов, Дмитро Бондар, Дмитро Сорокін, Дмитро Федорченко, Євген Валенко, Євген Рогачов, Євген Сірий, Микола Білоцерківець, Петро Шотурма, Сергій Журба

«Енергія»: Володимир Кардаш – Андрій Федюк, Богдан Стефанків, Василь Денис, Віталій Радевич, Максим Павленко, Микола Грицина, Олег Легендзевич, Сергій Коваль, Тарас Кузь

Арбітри: Руслан Лутій, Максим Чубинський (Київ)

Голи: Дмитро Сорокін, 18, Євген Валенко, 38, Петро Шотурма, 39 - Микола Грицина, 5, 21, 44, Тарас Кузь, 37, Сергій Коваль, 49

Попередження: Віталій Кісельов, 29. - Тарас Кузь, 37. Андрій Федюк, 39.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ