Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська філармонія запрошує на прем’єру опери для дітей

Вперше в Україні: сучасна опера для дітей та дорослих Єжи Корновіча в Львівській філармонії. Оперу переклали з польської на українську ексклюзивно для цього проєкту. Прем'єра у Львові відбудеться 10 грудня, — інформують у пресслужбі міської ради Львова.

Вперше в Україні прозвучить опера відомого польського композитора Єжи Корновіча, перекладена українською мовою! Це унікальний проєкт-співпраця двох національних філармоній: прем’єрні постановки пройдуть 8 та 10 грудня у Національній філармонії України (Київ) та Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика.

Опера «Родинний альбом» написана для сопрано, контратенора, струнного оркестру та відеопроєкції у 2023 році. Автор лібрето — Міхал Русінек, переклад на українську — Тетяна Коротун.

У основі опери глибока історія для дітей, батьків, бабусь і дідусів, що відкриває справжню цінність родинного минулого кожного з нас на широкому історичному тлі та в сучасних реаліях, а також навчає пізнавати життя й творити любов довкола себе.

Серед виконавців відомі молоді музиканти та визнаний колектив: Анастасія Поважна (сопрано), Станіслав Цема (контратенор), Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Наталія Стець (диригентка) та Марина Рижова (режисерка).

Квитки на львівську прем’єру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ