Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська митниця порушила кримінальну справу за контрабанду зброї

До Львова зі Сполучених Штатів Америки надійшло міжнародне поштове відправлення. Під час митного огляду двох посилок працівники Львівської митниці серед вкладень виявили: декілька ножів, 120 патронів калібру 9 мм та шаблю в розібраному стані з піхвами, – повідомила прес-служба Львівської митниці

 

За висновками експертів, чотири з виявлених ножів є холодною зброєю колючо-ріжучої дії, а інші – до холодної зброї не належать, патрони – це боєприпаси до короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, придатні для стрільби.

 

Згідно з положеннями Всесвітньої поштової конвенції, вміст відправлення має бути детально вказаний у митній декларації, загальні відомості не допускаються. Окрім того, забороняється пересилати предмети, ввезення або обіг яких заборонені в країні призначення. А постановою Кабінету Міністрів України заборонено пересилати поштою холодну зброю і боєприпаси до вогнепальної зброї.

 

Отже, переміщення в поштовому відправленні через митний кордон України виявлених предметів є незаконним.

 

Беручи до уваги, що викладене вказує на наявність в діях громадянина ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України, порушено кримінальну справу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ