Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська національна опера відкриває новий театральний сезон

У День Державності України, 28 липня, Львівська національна опера розпочинає новий 123-тій театральний сезон.
Фото - Гал-інфо.

Він розпочнеться із традиційного вуличного флешмобу на площі перед театром, а продовжиться виконанням вистав виключно українських композиторів впродовж двох тижнів на головній сцені Львівської національної опери.

28 липня о 16:00 на площі перед театром солісти, хор та оркестр Львівської національної опери під орудою диригента Юрія Бервецького представлять театралізоване дійство, присвячене Дню Державності України. Прозвучать відомі солоспіви та фрагменти з опер М. Лисенка, С. Гулака-Артемовського, М. Скорика та ін. Слухачів запрошують не лише відвідати безкоштовно концерт, але й приєднатися до спільного виконання Національного Гімну України та відомих творів разом з артистами театру. 

Впродовж двох тижнів нового театрального сезону – з 29 липня до 7 серпня гості театру матимуть нагоду переглянути і почути наживо опери, балети та вистави для сімейного перегляду виключно українських авторів. Це – сучасні провокативні постановки опер «Сокіл» та «Алкід» Дмитра Бортнянського, опера зі світловим шоу для всієї родини «Лис Микита» Івана Небесного, романтичний балет «Лілея» Костянтина Данькевича та колоритна національна музика опер «Украдене щастя» Юлія Мейтуса та «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка у виконанні солістів, хору, оркестру та балету театру. Початок вистав о 18:00. 

У театрі нагадують, що у випадку повітряної тривоги, вистава буде призупинена, а всім глядачам та артистам театру доведеться пройти в укриття, що розташоване у Львівській національній опері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ