Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Три львівських театри увійшли у шортліст премії “ГРА”

Організатори 6-го всеукраїнського театрального фестивалю-премії “ГРА” оприлюднили шортліст номінантів.
Ілюстрація фестивалю-премії "ГРА"

До шортліста номінантів у фінал 6-го театрального фестивалю-премії “ГРА” увійшли три львівських театри, які позмагаються у чотирьох номінаціях. Список опублікували 17 липня на офіційній сторінці Національної спілки театральних діячів України.

Зокрема, вистава «Вороги. Історія любові» Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької претендує на нагороду за найкращу драматичну виставу. А вистава заньківчан “Доця” є єдиною у номінації за найкращу виставу-рефлексію на події російсько-української війни.

Вистава модерн-балету “Тіні забутих предків” Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької претендує на нагороду за найкращу танцювальну виставу і виставу фізичного театру.  

Запеклою є боротьба учасників фестивалю за перемогу в номінації “За найкращу камерну виставу (до 150 глядачів)”, адже до її списку увійшли чотири театри. Серед них і вистава Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки “Клуб “Зневіра”. 

Зазначимо, що для відбору шортліста експерти премії “ГРА” переглянули 35 вистав з лонгліста. Покази відбувались у десяти містах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ