Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська облрада прийняла програму утримання доріг на понад 300 млн грн

Сьогодні, 5 грудня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Програму розвитку мережі та утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2018 - 2020 роки. «За» проголосували 57 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Загальний обсяг фінансування програм – 315 млн грн.

Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування Львівської області становить 8380,3 км. Також близько 9850 км доріг комунальної власності, з них: дороги в м. Львові – 657 км, у містах обласного значення – 590 км, дороги малих міст – понад 2150 км, сільські – 6454 км.

Метою програми є зниження рівня смертності внаслідок ДТП, а також забезпечити ефективне функціонування та розвитку мережі автомобільних доріг і проведення робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг Львівщини.

Основними напрямами реалізації заходів Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху є:

- Розвиток мережі автомобільних доріг шляхом будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг загального користування і штучних споруд на них, а також окремих об’єктів доріг комунальної власності в сільських, селищних та міських населених пунктах.

- Забезпечення співфінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг загального користування і виконання заходів безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування, фінансування яких буде проводитися за рахунок коштів державного бюджету.

- Підвищення безпеки дорожнього руху шляхом проведення робіт з освітлення пішохідних переходів та аварійно небезпечних ділянок на дорогах загального користування, влаштування світлофорних об’єктів, влаштування відеонагляду на автомобільних дорогах, облаштування місць здійснення габаритно-вагового контролю та виконання інших заходів, спрямованих на зменшення ДТП.

- Створення резервного фонду дорожньої інфраструктури.

Як зазначив т. в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської обласної державної адміністрації Р. Кокотайло, на Львівщині більше 200 пішохідних переходів, які потрібно освітити.

У програмі передбачено 15 млн грн. на проведення робіт з освітлення пішохідних переходів та аварійно небезпечних ділянок доріг, встановлення світлофорів та відео нагляд, здійснення габаритно-вагового контролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ