Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівська облрада закликає підприємців виписувати дозволи в лісгоспах

Наступного тижня Львівська обласна рада буде збирати підприємницьке середовище, яке працює в лісовому сегменті, і закликати їх виписувати дозволи в лісогосподарських підприємствах, відповідно до лімітів на використання продукції побічного користування лісами. Про це сьогодні, 24 березня, у коментарі «Гал-інфо» розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Щороку Львівська обласна рада спільно з Львівською обласною державною адміністрацією погоджує ліміти використання продукції побічного користування лісами.

Мова іде про соки, лікарську сировину, гриби, ягоди, заготівлю кори, а також деревної зелені.  Зокрема, заготівлі новорічних ялинок на кожен рік у розрізі кожного лісогосподарського підприємства. На сьогодні погодила відповідні проекти лімітів.

«Ліміти фактично стають доступними для підприємств, бізнесу для освоєння. Якщо говорити про минулий рік, то завдяки цим лімітам до бюджетів місцевих рад надійшло близько 350 тис. грн.

Лісгосп не видасть дозволи вищі ліміту і на сьогодні  у нас не було жодного прецеденту, де були б 100% використані ліміти, бо самі ліміти є достатньо великими.

Ліміт по області: заготівля ягід бузини чорної це - 700 т, чорниця – 4 500 т», - розповів Анатолій Дейнека. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ