Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська податкова викрила 7 фактів махінацій в сфері тендерних закупівель

Державною податковою службою у Львівській області викрито 7 фактів розкрадання і махінацій у сфері тендерних закупівель за бюджетні гроші., повідомила прес-служба відомства.

Загальна сума збитків складає 13 млн. 824 тис. грн., у тому числі привласнення, розтрати або заволодіння держмайном на 5 млн. 816 тис. грн.

Зокрема, у березні цього року порушено кримінальну справу за фактом розтрати бюджетних коштів на значну суму службовими особами підприємства – переможця тендеру на будівництво та реконструкцію пологового будинку у Львівській області. Ці особи протягом 2009-2011 років складали фіктивні акти приймання-виконання підрядних робіт та поставки товарно-матеріальних цінностей з фіктивними підприємствами на загальну суму близько 1,5 млн. грн. У лютому порушено кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами службовими особами підприємства – переможця державних закупівель лікарських засобів для Міністерства охорони здоров’я України. Службові особи підприємства уклали контракт з іноземною компанією на поставку в Україну вакцини на майже 9 млн. грн. та продали цю вакцину МОЗ України за 13,5 млн. грн. всупереч Постанові КМУ «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», відповідно до якої граничний рівень надбавки (націнки) на лікарські засоби встановлений на рівні не вище ніж 10 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості).

Наслідки таких махінацій основним тягарем лягають на плечі найбільш соціально незахищених верств населення, тому робота податкових органів Львівщини в цьому напрямі триватиме й надалі. ДПС у Львівській області просить громадськість з розумінням поставитися до цілей цієї роботи, оскільки махінатори нерідко звинувачують податкову службу в упередженості та необ’єктивності. У зв’язку з цим варто ще раз наголосити, що однозначні висновки в кожному разі можна робити лише після закінчення досудового слідства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ